Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Λιγότερα τα συντηρημένα αυτοκίνητα στη Ροδόπη

Λιγότερα καλό-συντηρημένα αυτοκίνητα, παρά την ανανέωση του στόλου των οχημάτων, κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της Ροδόπης. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, που έχουν καλύτερη εικόνα λόγω των συχνών επισκέψεων των κατόχων τους σε αυτά, από το 2005 και μετά κυκλοφορούν περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, ωστόσο, τα παλιά δεν λείπουν και τα μεταχειρισμένα δεν είναι πάντα καλοσυντηρημένα.

Όπως τονίζουν έμπειροι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων και συνεργείων είναι εμφανή αρκετά συχνά τα σημάδια της παραμέλησης των οχημάτων από τους κατόχους τους με αρκετές φορές δυσάρεστες συνέπειες.

Για παράδειγμα , σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μια από τις κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων είναι και τα φθαρμένα ελαστικά (51 στον αριθμό τροχαία μόνο το μήνα Μάρτιο στην αν.Μ.Θ.). Αντί για δύο (2) φορές έλεγχο, όπως παλιά, στο ίδιο χρονικό διάστημα τώρα γίνεται ένας (1) λόγω ανάγκης εξοικονόμησης πόρων τονίζουν.

Ειδικότερα, όπως δήλωσαν στο ertnews.gr οι κύριοι Βασίλης και Αιμίλιος Γιανναράκης τα τελευταία χρόνια συνέπεια στα service των οχημάτων τους δείχνουν ολοένα και πιο σπάνια. Κύρια σημάδια «κόπωσης» και παραμέλησης των οχημάτων : η φθορά στη μηχανή, τα φθαρμένα ελαστικά και οι βλάβες στο μπροστινό σύστημα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More