Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή – Λ. Αυγενάκης: Συνεχίζουμε το διάλογο με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα

Πάνω από τρεις ώρες διήρκησε η σημερινή σύσκεψη των Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Μελισσοκόμων της ΑΜ-Θ, με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως «επ’ ουδενί αυτή την ώρα δεν γίνεται μπρα ντε φερ μεταξύ ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με την κυβέρνηση, γίνεται διάλογος, υπάρχουν ζητήματα που κατατάσσονται ως τοπικά, εθνικά και ευρωπαϊκά, υπάρχουν ομάδες εργασίες που εργάζονται για αυτά και θα δοθούν λύσεις».

Για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου και το κόστος της Ενέργειας παρέπεμψε στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες που γίνεται την Τρίτη. Για δε το θέμα των Σχεδίων βελτίωσης και τα παράπονα των Αγροτών και Κτηνοτρόφων,  των νομών της ΑΜ-Θ πλην Έβρου, πως μειώθηκαν οι δικαιούχοι (ζητούν να γίνει υπερδέσμευση για να καλυφθούν περισσότεροι δικαιούχοι και από τους υπόλοιπους νομούς), δήλωσε γνώστης του θέματος και πως θα βρεθεί λύση.

Τέλος τόσο ο κ. Αυγενάκης, όσο και ο Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης,  ξεκαθάρισαν πως το πλέγμα των μέτρων και των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων, αφορά και τις πυρόπληκτες περιοχές της Ροδόπης.

Μετά την Κομοτηνή ο υπουργός έφυγε μαζί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση, για την σύσκεψη με τους πυρόπληκτους του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Το παρών στην σύσκεψη έδωσαν και οι Βουλευτές της Περιφέρειας από την ΝΔ, από Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, αντίστοιχα Αγγελική Δελικάρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος,-Καβάλα- Σπύρος Τσιλιγγίρης-Ξάνθη- και Δημήτρης Κυριαζίδης-Δράμα-. Από τη Ροδόπη, δεν ήταν στην σύσκεψη ο Βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ήταν παρόντα όμως μέλη της ΔΕΕΠ της τοπικής ΝΔ.

Οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι περιμένουν να ακούσουν και τα όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση της Τρίτης με συναδέλφους τους και αναλόγως θα καθορίσουν την στάση τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More