Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Πενήντα ασθενείς από όλη την αν.Μ.Θ. κάθε εβδομάδα στο τμήμα υποστήριξης των καρκινοπαθών

«Είναι πολύ σημαντικό οι καρκινοπαθείς και οι συγγενείς τους να έχουν την ενημέρωση που πρέπει» τόνισε μιλώντας στο www.ertnews.gr η Ειρήνη Μπιζιώτα σημειώνοντας τον σημαντικό ρόλο του παράγοντα της κληρονομικότητας.

«Καθοριστικοί παράγοντες είναι επίσης το φύλο, η ηλικία και η δουλειά» ανέφερε, επισημαίνοντας τον ρόλο του καπνίσματος και της κακής διατροφής. Σύμφωνα με τη συνάδελφό της την Έλενα Φούντζηλα, παθολόγο – ογκολόγο τόνισε ότι σημειώνεται αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου, άρα η πρόληψη και η διάγνωση είναι πολύ σημαντική. «Κάθε εβδομάδα 40 με 50 ασθενείς από όλη την ανατολική Μακεδονία Θράκη προσέρχονται στο ογκολογικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης που λειτουργεί υποστηρικτικά με την πραγματοποίηση είκοσι (20) επανεξετάσεων την εβδομάδα από όλη την αν.Μ. Θ.» σημείωσε.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσής είχε το Δ.Σ. της «Δύναμη Ψυχής» του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Ροδόπης. (Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Γ .Μαρασλή 1 Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής (Τηλ:2531031061, Κιν:6936937206 Δευτέρα – Παρασκευή : 9:00πμ-1:00μμ)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More