Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Στις 2 Φεβρουαρίου στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι της ΑΜΘ

Το κόστος παραγωγής, η στήριξη για τις πυρόπληκτες περιοχές, είναι κάποια από τα βασικά θέματα που βγάζουν στους δρόμους και τους Μελισσοκόμους της ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωΐ στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ του προέδρου του Μελισσοκομικού συλλόγου Ροδόπης, Στέλιου Κεχαγιά, οι Μελισσοκόμοι ζητούν να τους δοθεί σε μορφή επιδόματος το ανταποδοτικό της  επικονίασης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μετά τις πυρκαγιές εκδόθηκε μια εγκύκλιος με πολλές «περίεργες» απαγορεύσεις για τους Μελισσοκόμους, όπως, να μην μπορούν να τοποθετήσουν τα μελισσοσμήνη τους στα δάση, καθώς τους απαγορεύεται η πρόσβαση. Απαγορεύεται η κίνηση των μελισσοκομικών φορτηγών στις περιφερειακές οδούς.

Μια άλλη  διάταξη της ΠΥ η οποία αναφέρει πως τους απαγορεύουν μετά τις 10 το πρωΐ να κάνουν χρήση του εργαλείου τους, πρόκειται για το καπνιστήρι για να απομακρύνουν τις μέλισσες από την κυψέλη. Τέλος ζητούν την θεσμοθέτηση της ιχνηλασιμότητας και της αναγραφής στο βάζο της γυροσκοπικής ανάλυσης του μελιού, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη νόθευση του μελιού και στην ανάμιξη Ελληνικού μελιού με μείγματα και η προώθησή του στην αγορά ως Ελληνικό.

Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More