Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Στις 22 Νοεμβρίου η διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ξυλείας για θέρμανση

Με ένα μήνα καθυστέρηση, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων, στις 22 Νοεμβρίου ( στις 23 και στις 24) θα πραγματοποιηθεί τελικά η διανομή των προϊόντων ΤΕΒΑ σε 2.200 δικαιούχους. Αυτό ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής, ο κος Γιάννης Μουρτίδης μιλώντας στο www.ertnews.gr σήμερα 16-11-2022.

Πρόκειται για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που δίνονται στους ωφελούμενους με ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα).
Παράλληλα, όπως ανέφερε, εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης για τη διανομή της ξυλείας για θέρμανση μετά την πρόκριση του τελικού αναδόχου. Φέτος, όπως σημείωσε, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ευπαθών ομάδων που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας και δεν μπορούν να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα θέρμανσης. Λόγω του αυξημένου κόστους της ξυλείας για θέρμανση έχει διπλιαστιαστεί και ο σχετικός προϋπολογισμός.

Εξασφαλισμένη δε θεωρείται η συνέχιση σίτισης και των 350 ωφελουμένων από το κοινωνικό εστιατόριο του Δήμου Κομοτηνής, όχι μόνο μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά και τη νέα χρονιά. «Έχει ήδη εξασφαλιστεί η συνέχιση της δράσης αυτής και τη νέα χρονιά, για όλο το 2023» ανέφερε ο κος Μουρτίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 150 από τους 350 συνολικά ωφελούμενους δέχονται το γεύμα τους σπίτι καθημερινά από τους εργαζόμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς δεν είναι σε θέση να προσέλθουν μόνοι /ες τους στη δομή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More