Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Το πρόγραμμα ERASMUS χαρίζει εξωστρέφεια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Εκατόν σαράντα ένας (141) φοιτητές και φοιτήτριες του Δ.Π.Θ. μετακινήθηκαν στο πλαίσιο του ERASMUS από τον περσινό Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του Αυγούστου 2022.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ertnews.gr της υπεύθυνης καθηγήτριας, Μαρίας Γρηγορίου, οι περισσότεροι προς χώρες του προγράμματος, αλλά ορισμένοι και σε άλλες χώρες στο πλαίσιο της διεθνούς κινητικότητας, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, η Αρμενία, η Μ. Βρετανία και αλλού.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από τους μετακινούμενους φοιτητές μας (96) χρησιμοποιούν την κινητικότητα μέσω ERASMUS όχι για σπουδές, αλλά για να κάνουν πρακτική άσκηση», ανέφερε και σημείωσε ότι «οι εισερχόμενοι για σπουδές ή πρακτική άσκηση φοιτητές στο ΔΠΘ είναι αρκετά λιγότεροι -16- είναι κάτι που προσπαθούμε να ενισχύσουμε. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι σημαντική παράμετρος εδώ έτσι γίνεται μια προσπάθεια τα Τμήματα να προσφέρουν μαθήματα και στην Αγγλική γλώσσα ώστε να έχουμε περισσότερους εισερχόμενους φοιτητές».

Σύμφωνα με την ίδια, «αρκετά μέλη του προσωπικού του ΔΠΘ κινήθηκαν μέσω ERASMUS – 43 μέλη ΔΕΠ και διοικητικού προσωπικού – για επιμόρφωση και για διδασκαλία σε ξένα Πανεπιστήμια με τα οποία διατηρούν ενεργές συνεργασίες».

Όσον αφορά στον αριθμό των μελών του προσωπικού που «υποδέχθηκε» το ΔΠΘ από ξένα Πανεπιστήμια για διδασκαλία και επιμόρφωση επίσης ήταν αρκετά μεγάλος, σαράντα τέσσερις (44) στον αριθμό – αρκετοί από χώρες του ERASMUS (π.χ. Γαλλία, Ρουμανία, Βουλγαρία) και αρκετοί από συνεργασίες στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας (π.χ. Ουζμπεκιστάν, Νότιος Αφρική, Αίγυπτος, Αλβανία).
‘Όπως ανέφερε η υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή κινητικότητα καθηγήτρια του ΔΠΘ είναι ικανοποιημένη καθώς σημειώνεται ανοδική πορεία, οι μετακινήσεις δεν σταματούν και σιγά – σιγά η εξωστρέφεια επανακάμπτει με την κορύφωση να σημειώνεται όπως πάντα την άνοιξη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More