Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 15 θάνατοι και 17 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Στους 15 ανέρχονται οι θάνατοι και στους 17 οι διασωληνωμένοι την εβδομάδα 17 με 23 Ιουλίου, με βάση την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων του ΕΟΔΥ.

Στην εβδομαδιαία έκθεση, ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι η θετικότητα του κορονοϊού στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μικρή αύξηση. Δεν καταγράφηκε κανένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης ή κάποιος νέος θάνατος.

Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 50% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 75% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων.

Με διάμεση ηλικία τα 85 έτη καταγράφηκαν οι 15 θάνατοι. Ως προς τα στελέχη του κορονοΙού που ανιχνεύτηκαν ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί από την εβδομάδα 9 και μετά.

 Την εβδομάδα 25 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (64%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (36%).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 4 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More