Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρέστενα Ηλείας: Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Σελινούντα ποταμό

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στον ποταμό Σελινούντα στα Κρέστενα, για την προστασία του οικισμού και των παραποτάμιων υποδομών και περιουσιών.

Οι εργασίες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τους προηγούμενους μήνες, εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, με στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και τη θωράκιση της περιοχής.

Ο Σελινούντας ποταμός, διέρχεται περιμετρικά των Κρεστένων σε μεγάλο τμήμα του οικισμού, διοχετεύοντας εκτός τον μεγάλο όγκο των υδάτων που διαχειρίζεται, καθώς σε αυτόν καταλήγουν τα όμβρια ύδατα και άλλα ρέματα από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε χθες την περιοχή παρέμβασης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών, διευθετώντας και τεχνικά ζητήματα που είχαν ανακύψει. «Με τον Δήμο βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία και η συνδρομή του κ. Δημάρχου για την διευκόλυνση πρόσβασης των μηχανημάτων σε κάποια σημεία, ήταν σημαντική και καθοριστική για την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου.  Αυτή τη στιγμή προχωράμε σε εκτεταμένο καθαρισμό του ποταμού, σε μεγάλο εύρος και μήκος, προκειμένου να θωρακίσουμε τον οικισμό και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τις παραποτάμιες υποδομές και περιουσίες από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα», σχολίασε ο κ.Γιαννόπουλος, δεσμευόμενος στον κ.Μπαλιούκο για την άμεση έναρξη παρεμβάσεων καθαρισμού και στο ρέμα της Βρίνας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More