Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: “Άνοιξαν οι ουρανοί” – Πού έβρεξε και πού θα βρέξει πιο πολύ τις επόμενες ώρες

Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται  στην Κρήτη το διήμερο Παρασκευής 5 και Σαββάτου 6 Μαΐου, ιδίως στα δυτικά τμήματα του νησιού, όπου, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, χρειάζεται προσοχή από τους πολίτες.

Όπως ανέφερε στο ertnews, ήδη κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν μεγάλα ύψη βροχής στα δυτικά της Κρήτης. Χαρακτηριστικά, μέχρι τις 8 το πρωί είχαν πέσει 80 χιλιοστά στην Πολυτεχνειούπολη και περίπου 60 χιλιοστά στις Βρύσες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά του νησιού, στους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, με τα συνολικά ύψη βροχής να ξεπερνούν τοπικά τα 70 χιλιοστά.

Αυτό το διάστημα απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τη νύχτα και ιδίως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα ακολουθήσει σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού. Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα σταματήσει να βρέχει και θα σημειωθεί ελαφρά άνοδος της θερμοκρασίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More