Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Καρναβαλικές εκδηλώσεις και Κούλουμα με ανοιξιάτικο καιρό, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Με ανοιξιάτικο καιρό, υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και ισχυρούς νοτιάδες που θα φέρουν αφρικανική σκόνη, θα κυλήσει το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας για τους Κρητικούς.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, μπορεί σήμερα Παρασκευή να προβλέπονται τοπικές βροχές σε περιοχές της ενδοχώρας του νησιού, ωστόσο, το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην από αύριο, Σάββατο. Το θερμόμετρο θα δείξει μέγιστες θερμοκρασίες 18-19 βαθμούς Κελσίου και οι νοτιάδες ενισχυμένοι θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη.

Περαιτέρω ενίσχυση των νοτιάδων αναμένεται την Κυριακή, με την έντασή τους επί ξηράς, ιδίως στα βόρεια παράλια του νησιού, να φτάνει 6-7 Μποφόρ και το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης να κορυφώνεται. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται όχι μόνο για την αποφυγή πυρκαγιών, αλλά και για την ασφάλεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο και σε άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο, οι μέγιστες τιμές της θα ξεπεράσουν τους 22 – 23 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα βόρεια παράλια, όπως διευκρίνισε ο κ. Λαγουβάρδος είναι πιθανό να “αγγίξουν” και τους 25 βαθμούς.

Παρόμοιο θα είναι το καιρικό σκηνικό και την Καθαρά Δευτέρα, με μικρότερης έντασης νότιους ανέμους, αλλά την αφρικανική σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες να επιμένουν. Προσοχή χρειάζεται το πέταγμα του χαρταετού, για την αποφυγή καλωδίων της ΔΕΗ και ατυχημάτων.

Αλλαγή του καιρού, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις, που όμως δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την Κρήτη, αναμένεται στην χώρα, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, από την Τετάρτη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More