Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ξανά στα μπλε το νησί – δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στους τρεις από τους τέσσερις νομούς – Στις εκπλήξεις η εκλογή “Σπαρτιάτη” βουλευτή

Στα μπλε βάφτηκε ξανά η Κρήτη χθες καθώς οι Κρητικοί ανέδειξαν και πάλι πρώτο κόμμα τη Ν.Δ.. Νέες απώλειες κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που βρέθηκε τρίτο κόμμα μετά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε τρεις από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι.

Οι νέοι συσχετισμοί και οι κατανομές των εδρών με βάση την ενισχυμένη αναλογική φέρνουν αλλαγές και στα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το νησί στη νέα Βουλή, στα οποία, μετά από ένα ολιγόωρο θρίλερ, προστέθηκε, κάνοντας την έκπληξη, και ένας βουλευτής των «Σπαρτιατών». Οκτώ βουλευτές εκλέγει η Ν.Δ., τέσσερις το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που κερδίζει ξανά, όπως και στις εκλογές του Μαΐου, τις έδρες από τον ΣΥΡΙΖΑ σε Ρέθυμνο και Λασίθι, δύο ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ και από έναν το ΚΚΕ και οι «Σπαρτιάτες».

Συγκεκριμένα, από τη Ν.Δ. εκλέγονται στην Π.Ε. Ηρακλείου οι Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης, στην Π.Ε. Λασιθίου ο Γιάννης Πλακιωτάκης, στην Π.Ε. Ρεθύμνου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και στην ΠΕ Χανίων οι  Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται στην Π.Ε. Ηρακλείου, οι Ν. Ανδρουλάκης και Ελένη Βατσινά, αλλά δεδομένου ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα κρατήσει την έδρα στο Ηράκλειο, αυτή θα καταλήξει στον Φραγκίσκο Παρασύρη, στην Π.Ε. Λασιθίου εκλέγεται η Κατερίνα Σπυριδάκη, αντί του Μανόλη Θραψανιώτη του ΣΥΡΙΖΑ και στην Π.Ε. Ρεθύμνου ο Μανώλης Χνάρης, αντί του Ανδρέα Ξανθού.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται στην Π.Ε. Ηρακλείου, ο Χάρης Μαμουλάκης και στην ΠΕ Χανίων ο Παύλος Πολάκης. Χάνει την έδρα του ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου παρέμενε βουλευτής.

Το ΚΚΕ διατηρεί την έδρα του στο Ηράκλειο με τον Μανώλη Συντυχάκη, ενώ στις εκπλήξεις του εκλογικού συστήματος και των κατανομών είναι η εκλογή του Μιχάλη Γαυγιωτάκη με το κόμμα των «Σπαρτιατών», που άφησε εκτός βουλής ξανά τον υποψήφιο με τη Ν.Δ. Γρηγόρη Πασπάτη.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More