Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρίσιμη και ομαδική δουλειά η αντιμετώπιση των πολυτραυματιών

Το έργο της ολιστικής αντιμετώπισης πολυτραυματιών που γίνεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας, που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στο θέμα της αποφυγής των τροχαίων. Ομιλητές ήταν άνθρωποι που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της αντιμετώπισης του πολυτραυματία, από τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, μέχρι την αντιμετώπισή του από διάφορες ειδικότητες, τη θεραπεία και την αποκατάστασή του.

Οι μισοί ασθενείς από τους 180 χιλιάδες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου κάθε χρόνο είναι επείγοντα περιστατικά και αρκετοί από αυτούς πολυτραυματίες συνέπεια των πολυάριθμων τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα.

Η αντιμετώπιση ενός τραυματία με πολλαπλές κακώσεις που βρίσκεται σε κρίσιμη για τη ζωή του κατάσταση απαιτεί συντονισμένες ενέργειες. Αρχικά των πυροσβεστών που συνδράμουν για τον απεγκλωβισμό, των διασωστών του ΕΚΑΒ, του τμήματος επειγόντων περιστατικών του εφημερεύοντος νοσοκομείου αλλά και μιας σειράς ιατρικών ειδικοτήτων στη νοσοκομειακή πλέον αντιμετώπιση.

Οι πρώτες ενέργειες στην αντιμετώπιση ενός πολυτραυματία είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την επιβίωση του όσο και για το χρόνο που θα απαιτηθεί για την αποκατάστασή του που κυμαίνεται συνήθως στον ενάμιση με δύο χρόνια.

Η εξειδίκευση και ο συντονισμός στην αντιμετώπιση της σύνθετης αντιμετώπισης των βλαβών που φέρει ο πολυτραυματίας είναι το ζητούμενο για το νοσοκομείο Παπανικολάου και μέσω της δημιουργίας ενός Κέντρου άκρας χειρός για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τραυμάτων στα άνω άκρα.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More