Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κραυγή αγωνίας από τους δημάρχους για την αύξηση της εγκληματικότητας

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης ζήτησαν οι δήμαρχοι της κεντρικής Μακεδονίας από την ηγεσία της αστυνομίας στην περιοχή σε ειδική συνεδρίαση. Οι δήμαρχοι μετέφεραν στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. την αγωνία των πολιτών που νιώθουν ανασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια με τον Επιθεωρητή Κεντρικής Μακεδονίας να παραδέχεται αύξηση της μικροεγκληματικότητας σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η ασφάλεια είναι πρώτη στην ιεράρχηση των προβλημάτων, ζήτημα για το οποίο, όπως είπε, η αυτοδιοίκηση φωνάζει εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά μετά το 2017 και τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων, η οποία έγινε χωρίς κανέναν σχεδιασμό.

Οι επικεφαλής της αστυνομίας υποσχέθηκαν άμεση αύξηση των περιπολιών.
Ο αστυνομικός επιθεωρητής Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Δούβαλης παραδέχτηκε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξε αύξηση της μικροεγκληματικότητας σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας αλλά μείωση σε σχέση με πριν από αυτήν. Υποστήριξε μάλιστα ότι θα χαρτογραφηθούν και όλα τα επιμέρους προβλήματα των δήμων της κεντρικής Μακεδονίας για να είναι αποτελεσματικοί.

Αλ. Καλαϊτζή, Π. Μανής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More