Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε μια παράταξη και τη δημόσιας και της ατομικής προκοπής

Με αναφορά στη ρύθμιση για την κάλυψη από την πολιτεία του 10% των εξόδων σχεδόν κάθε ελληνικού νοικοκυριού για τις αγορές πρώτης κατοικίας ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός. Ένα μέτρο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αποτελεί ένα ακόμα ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια. Ο κος Μητσοτάκης τόνισε ότι ελπίζει το μέτρο να υπερψηφιστεί και από την αντιπολίτευση γιατί όπως είπε είναι ένα σημαντικό μέτρο που αφορά και τη μεσαία τάξη επιστρέφοντας στην κοινωνία ένα σημαντικό μέρος των υπερεσόδων των πιο ισχυρών – από τα διυλιστήρια- στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε σχόλια για το συγκριμένο μέτρο μίλησε για επιπολαίες προσεγγίσεις που «φανερώνουν την αναλυτική αδυναμία των αριστερών του χαβιαριού αλλά και κάποιων φιλελεύθερων πολυτελείας».

Δεν μπορεί να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των πολιτών, υπογράμμισε.

Πρόκειται όπως είπε για πόρους που δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και διατίθενται με σχέδιο για τις έκτακτες συνθήκες επισήμανε ακόμα ο Πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι «είμαστε μια παράταξη και τη δημόσιας και της ατομικής προκοπής».

Σχετικό Άρθρο: Επίδομα τροφίμων: Την Τρίτη (20/12) στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση – Πότε θα δοθεί, ποιοι οι δικαιούχοι

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More