Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Το tweet μετά το Υπουργικό Συμβούλιο – «Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό, οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές»

«Σκοπός μας είναι να ενώνουμε την κοινωνία» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter, μετά τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφού ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση.

«Η πρώτη μας συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για την επιλογή του. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε, καθώς αυτές προέρχονται από ένα ευρύ λαϊκό ρεύμα, το οποίο μας εμπιστεύτηκε» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας και σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση.

Η πρώτη μας συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για την επιλογή του. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε, καθώς αυτές προέρχονται από ένα ευρύ λαϊκό ρεύμα, το οποίο μας εμπιστεύτηκε. pic.twitter.com/m2e8PwdNhh

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 28, 2023

«Σκοπός μας είναι να ενώνουμε την κοινωνία. Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα προβλήματα και τα όποια δικά μας λάθη. Ξεκινάμε λοιπόν υπεύθυνα, αλλά και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία μας» πρόσθεσε σε δεύτερο tweet του o Kυριάκος Μητσοτάκης.

Σκοπός μας είναι να ενώνουμε την κοινωνία. Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα προβλήματα και τα όποια δικά μας λάθη.

Ξεκινάμε λοιπόν υπεύθυνα, αλλά και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία μας. pic.twitter.com/Bqq0K77OLv

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 28, 2023

«Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε ισχυρή Ελλάδα»

Το τετράπτυχο «Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος και μία καλύτερη ζωή σε μία ισχυρή Ελλάδα», βάσει του οποίου θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ στη νέα τετραετία τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, δηλώνοντας ότι όλα θα αναλυθούν εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στη μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους και το δεύτερο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις, όπως η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου. «Μέλημα της κυβέρνησης είναι η δρομολόγηση της οικονομικής ανακούφισης των πολιτών και της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα αναληφθεί νομοθετική υποχρέωση τα προεκλογικά προγράμματα όλων των κομμάτων να κοστολογούνται από έναν ανεξάρτητο φορέα. 

Οι πρώτες δηλώσεις υπουργών και υφυπουργών μετά το Υπουργικό Συμβούλιο – «Οι προτεραιότητες είναι συγκεκριμένες»

Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρώτου σε υπουργείο, μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ενδιαφέρον εστιάζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα είναι το δεύτερο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το νομοσχέδιο που αφορά στο επιτελικό κράτος.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αναμένουμε να έχει πάρα πολλά στοιχεία που αφορούν στις κυβερνητικές οικονομικές δεσμεύσεις που σχετίζονται με τομείς, όπως είναι το Δημόσιο, την αύξηση των μισθών στο δημόσιο, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More