Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κως: Ακινητοποιημένα δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης προσωπικού – Πρόβλημα και στην Κάλυμνο

Στο προαύλιο του Κ.Υ. στο  Πλατάνι της Κω παραμένουν καθηλωμένα δύο καινούργια  ασθενοφόρα της μονάδας ΕΚΑΒ (προσφορά του ΔΟΜ και της  Fraport ), καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλήρωμα για να αξιοποιηθούν.

“Δέκα διασώστες, επτά μόνιμοι και τρείς επικουρικοί, καλύπτουν οριακά (συνυπολογίζονται τα ρεπό και άδειες) τις βάρδιες του ενός ασθενοφόρου και τα καθημερινά περιστατικά, τις διακομιδές στο Αεροδρόμιο και στο λιμάνι Μαστιχαρίου με δεδομένο και τις αυξημένες ανάγκες λόγω τουρισμού”, υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι  και ο εκπρόσωπος τους στο Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο Ν. Αιγαίο, Κώστας Τσαμπής, ζητώντας εδώ και τρία χρόνια από την κεντρική  διοίκηση την άμεση στελέχωση της Μονάδας.

Να σημειωθεί ότι αβέβαιο παραμένει και το γεγονός της παραμονής των επικουρικών, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβριο χωρίς να έχει υπογραφεί νομοθετική ρύθμιση για ανανέωση τους και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν πολύ νωρίτερα, καθώς πρέπει να κάνουν χρήση των αδειών τους.

Κάλυμνος: Σε αναμονή διασωστών και ενός μικρού ασθενοφόρου

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Κάλυμνο με συνεχιζόμενες ελλείψεις σε προσωπικό και επιπλέον την απουσία ενός μικρού ευέλικτου ασθενοφόρου για εύκολη πρόσβαση στους μικρούς δρόμους.

Να σημειωθεί ότι  εννέα μόνο άτομα (έξι μόνιμοι τρείς επικουρικοί) στελεχώνουν τη μονάδα ακόμα και το καλοκαίρι όπου ξεκινά ο αναρριχητικός τουρισμός  και αυξάνονται τα περιστατικά των ατυχημάτων.

 “Τρείς φορές ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα γίνουν προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων διασωστών και οι τρείς αναβλήθηκαν”, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επικουρικών του ΕΚΑΒ, Αντρέας Λεβαντής,  στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου

“Μας είπαν – πρόσθεσε – να περιμένουμε τη κοινή υπουργική απόφαση, ότι η σύμβαση θα είναι ετήσια ,ότι υπάρχει πρόβλημα με την εξεύρεση πόρων τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε με αποτέλεσμα 630 συμβάσεις επικουρικών διασωστών πανελλαδικά να παραμένουν στον αέρα 30 για τα Δωδεκάνησα με τους τομείς του ΕΚΑΒ τραγικά υποστελεχωμένους ιδιαίτερα στα νησιά”.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επικουρικών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρώην υπουργού, Βασίλη Κικίλια, για κάλυψη οργανικών θέσεων, στη δέσμευση της αναπληρώτριας, Μίνας Γκάγκα, για συνάντηση με τους εργαζόμενους  που ποτέ όμως, όπως τόνισε, δεν πραγματοποιήθηκαν.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει και το γεγονός της χρήσης των αδειών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι πριν από τη λήξη των συμβάσεων τους γεγονός που αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την υπηρεσία

“Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό”, επισήμανε ο κ. Λεβαντής, δηλώνοντας κατηγορηματικά την αντίθεση του, τόσο στην κάλυψη των δευτερογενών διακομιδών από ιδιώτες εργολάβους, όσο και στην είσοδο ιδιωτικών ασθενοφόρων  στα Νοσοκομεία, υποστηρίζοντας ότι “λύση είναι οιμόνιμες προσλήψεις για να μη κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More