Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κως: Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου από τη κατοικία του πρώην δημάρχου Γ. Κυρίτση

Ανοιχτή παραμένει για την Αστυνομία η υπόθεση της κλοπής χρηματοκιβωτίου από την κατοικία του πρώην δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση, πριν από τρία χρόνια, την 1η του Σεπτέμβρη 2019, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου ταξίαρχου Λουκά Θάνου, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Η υπόθεση  μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εξιχνιαστεί καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να παραπέμπουν στους δράστες της κλοπής”, εξήγησε ο κ. Θάνος, μην αποκλείοντας ωστόσο το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις.

Μεγάλο χρηματικό ποσό

Να υπενθυμίσουμε  ότι οι  δράστες “σήκωσαν” το χρηματοκιβώτιο με τις 350.000 ευρώ, (αυτό είναι το ποσόν σε μετρητά που περιείχε το χρηματοκιβώτιο, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Κυρίτση), οι δράστες φέρεται να είναι από τη Κω και να γνώριζαν για την ύπαρξη του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Η κλοπή έγινε λίγες ώρες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή του Θεοδόση Νικηταρά  την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Οι δράστες καταγράφηκαν απο εξωτερική κάμερα

Οι  δράστες, τους οποίους κατέγραψε εξωτερική κάμερα, εισήλθαν στο σπίτι στις 10 περίπου το βράδυ από τον ακάλυπτο χώρο της κατοικίας,  είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φορούσαν γάντια, μπουφάν και έφυγαν από την ίδια πόρτα που οδηγεί στον ακάλυπτο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους περιοίκους καθώς δεν υπήρχε και συναγερμός.

Η ασφάλεια ειδοποιήθηκε στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ προχώρησε σε λήψη στοιχείων DNA και αποτυπωμάτων.

Άρση απορρήτου

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τότε εισαγγελέας Κω, είχε ζητήσει, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του πρώην δημάρχου Κω και άλλων προσώπων και συνεργατών του, ενώ άνδρες του ειδικού κλιμακίου βρίσκονταν σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων).

Ο κ. Κυρίτσης στη κατάθεση του, φέρεται να δήλωσε ότι εκτός από τα ποσόν των χρημάτων σε μετρητά, το χρηματοκιβώτιο περιείχε και κοσμήματα, ένα ρολόι, ένα στυλό MONT BLANC και ένα διαμαντένιο κολιέ.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More