Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κως: Να στηρίξουν οι τοπικοί βουλευτές το αίτημα των ξενοδόχων για μη επιβολή ”τέλους ανθεκτικότητας”

Αντιδράσεις στους επιχειρηματίες του τουρισμού και στη Κω προκαλεί η επιβολή «του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση», όπως περιγράφεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε επιστολή της προς τους τοπικούς βουλευτές, η Ένωση Ξενοδόχων Κω τους καλεί να στηρίξουν, έστω και την τελευταία στιγμή, το αίτημα όλων των επιχειρηματιών της διαμονής που αφορά στη μη επιβολή του τέλους ανθεκτικότητας με αυτές τις αυξήσεις. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την απουσία διαβούλευσης και την απαξίωση της ΠΟΞ, η οποία, όπως τονίζει, δεν προσκλήθηκε παρά τις παρατηρήσεις και αντιρρήσεις που έστειλε.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κω υποστηρίζει ότι ‘’οποιαδήποτε επιβολή η αύξηση φόρου θα καταστήσει το προϊόν, που ήδη είναι επιβαρυμένο με φορολογία και αυξήσεις δαπανών, ακόμα πιο ακριβό ενώ θα επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων όταν οι ανταγωνιστικοί προορισμοί λειτουργούν με ευνοϊκότερες συνθήκες.’’

Παράλληλα χαρακτηρίζει πρόχειρες τις προτάσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση χωρίς αυτές να λαμβάνουν υπόψη, όπως αναφέρει, το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με την έλλειψη ακινήτων μακροχρόνιας ενοικίασης και την υπέρμετρη αύξηση των ενοικίων.

Να σημειωθεί ότι με το νέο νομοσχέδιο ο φόρος διαμονής που μετατρέπεται σε ”τέλος ανθεκτικότητας” είναι υπερδιπλάσιος για κάποια καταλύματα λόγω του άστοχου, όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, διαχωρισμού .

‘’Υπολογίζεται πως η τελική τιμή του ξενοδοχείου αυξάνεται από 4 έως και 32% (με μέσο όρο 9%), γεγονός που επιβεβαιώνεται και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο νησί της Κω’’, υπογραμμίζει η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More