Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κως: Σε επιχειρηματία η ΑΙΓΛΗ με ενοίκιο 16.700 ευρώ μετά από δέκα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας ΚΟΙΝΣΕΠ

Επιχειρηματίας πλειοδότησε με τιμή ρεκόρ, για τη μίσθωση του ιστορικού δημοτικού ακινήτου ΑΙΓΛΗ στη Κω και από τα 6.600 ευρώ εκτινάχθηκε στα 16.700 ευρώ το μήνα, μια αύξηση του 150%.

Με τη συμμετοχή πέντε επιχειρηματιών και αρχική τιμή εκκίνησης  τα 6.600 ευρώ, η δημοπρασία για το δημοτικό ακίνητο ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Μ. Τρίτης καταλήγοντας στο ποσό των 16.700 ευρώ που κατέβαλε ο Γ. Σπηλιωτακόπουλος.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων ήταν και οι Κων/νος και Ιωάννης Ασλάνης που πρόσφεραν μίσθιο της τάξης των 14.000 ευρώ. Η μίσθωση του συγκεκριμένου καταστήματος έγινε για 8 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης άλλα τέσσερα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεων σχετικά με τη νομιμότητα της διακήρυξης της δημοπρασίας, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας,

Δέκα χρόνια προσφοράς από τις Γυναίκες της ΚΟΙΝΣΕΠ

Η Αίγλη λειτουργούσε ως επιχείρηση Συλλογικού Σκοπού, παραχωρήθηκε το Μάιο του 2012 επί δημαρχίας Κώστα Καΐσερλη. Στη συνέχεια  δικαιώθηκε η παραχώρηση του ακινήτου από τον δήμο στην ΚΟΙΝΣΕΠ- ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ με απόφαση Εφετείου Πειραιά το 2022, μετά από δέκα χρόνια συνεχών διώξεων από την δημοτική αρχή Γ. Κυρίτση.

Όμως με απόφαση του νυν δημάρχου, Θεοδόση Νικηταρά, ζητήθηκε να επιστραφεί το ακίνητο στο δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεοδόσης Νικηταράς ψήφισε σαν σύμβουλος της παράταξης Κ. Καΐσερλη την παραχώρηση της  ΑΙΓΛΗΣ στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση το 2012. Σε δήλωση του  στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, απέδωσε την αλλαγή της θέσης του σε πολιτικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι στην ΚΟΙΝΣΕΠ εργάζονταν 18 γυναίκες από ευάλωτες κοινωνικά οικονομικά ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες που ανάγκη έχουν τη δουλειά και τα ένσημα για να βγουν σε σύνταξη, για να ζήσουν την οικογένεια τους με τα κέρδη να επιστρέφουν τους εργαζόμενους και στο κοινωνικό σύνολο σε επενδύσεις και παροχές.

Ιδιαίτερες ήταν οι επιδόσεις των εργαζομένων γυναικών στη δημιουργία τοπικών συνταγών της Κώτικης κουζίνας που ήταν και βασική επιδίωξη, η ανάδειξη δηλαδή της τοπικής γαστρονομίας ενώ διακρίθηκε στα δέκα χρόνια λειτουργίας της σε ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό στέκι με κέρδη και αποδοχή από ντόπιους και ξένους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More