Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κύκλωμα κοκαΐνης Θεσ/νίκη: 68χρονος γιατρός ηγετικό στέλεχος της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης

Σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και καυσίμων αλλά και παράνομης εξαγωγής φαρμακευτικού υλικού μαζί με τον αδερφό του, εκτίοντας ποινή στις φυλακές, έχει πρωταγωνιστήσει ο 68χρονος γιατρός, φερόμενο ηγετικό στέλεχος της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική και διακινούσε στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Μαζί με τον 68χρονο – ο οποίος ήταν ανάμεσα σε μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου και είχε απασχολήσει τις αρχές ήδη από την δεκαετία του 1990 – συνελήφθη και ο 38χρονος γιος του.

Παράλληλα συνελήφθη και ένας 61χρονος, ο οποίος τον Ιούλιο του 2020, είχε εντοπιστεί μετά από πληροφορίες της ΕΥΠ, νότια της Κρήτης, σε σκάφος με όπλα που ταξίδευε από την Λιβύη. 

Συνολικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δέκα μέλη της οργάνωσης. Μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται συνολικά για 7 Έλληνες και 3 Αλβανούς.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 104 κιλά και 665 γραμμάρια κοκαΐνης, 811 γραμμάρια κάνναβης, 284.250 ευρώ, προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών, πιστόλι, φυσίγγια, 18 κινητά και 5 ρολόγια μεγάλης αξίας.

Το κύκλωμα χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα, με σημαντικές διασυνδέσεις, με αποτέλεσμα να θεωρείται σημαντικό το πλήγμα που κατάφεραν οι Αρχές.

Η μεγάλη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την DEA, υπαλλήλους του τελωνείου Θεσσαλονίκης και άλλων υπηρεσιών, κράτησε περίπου για τρία χρόνια.

Τα μέλη της οργάνωσης, φέρονται να είχαν στήσει στη Βόρεια Μακεδονία επιχείρηση μέσω της οποίας έκαναν παραγγελία στη Λατινική Αμερική από συγκεκριμένη εταιρία με μπανάνες.

Χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2022 αποθήκη στην περιοχή του Αγ. Αθανασίου Θεσσαλονίκης, όπου μετέφεραν κοντέινερ με μπανάνες, στα οποία όμως, υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Σε αυτά πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες για την εξαγωγή των ναρκωτικών και ακολουθούσε η μεταφορά τους με αυτοκίνητα για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Κατά την παρακολούθηση από τους αστυνομικούς το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα της εξόδου δύο φορτηγών από την αποθήκη, έγινε έλεγχος όπου βρέθηκαν ναρκωτικά και ακολούθησαν οι πρώτες συλλήψεις.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More