Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κύπρος – Α. Δημητρίου: Αδιαπραγμάτευτος στόχος η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου μας

Οφείλουμε ν’ αναμετρηθούμε με τα λάθη του παρελθόντος μόνο και μόνο για να τ’ αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά, αναφέρει σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

Με αφορμή την 49η επέτειο του Πραξικοπήματος κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την Χούντα των Συνταγματαρχών και των συνεργατών τους στην Κύπρο και τις σειρήνες που ήχησαν σήμερα το πρωί, η κα Δημητρίου αναφέρει:

«Οι σειρήνες ήχησαν και σήμερα το πρωί. Ανατριχιαστική υπόμνηση του ολέθρου και της καταστροφής, που έφερε στον τόπο το προδοτικό πραξικόπημα. Εγερτήριο συνείδησης και απώθησης των ακροτήτων και του διχασμού που οδήγησαν στην τραγωδία και στη βίαιη διχοτόμηση της πατρίδας μας.
Οφείλουμε ν’ αναμετρηθούμε με τα λάθη του παρελθόντος μόνο και μόνο για να τ’ αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά. Μακριά από, διχαστικές, επικίνδυνες συμπεριφορές. Αδιαπραγμάτευτος στόχος η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου μας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More