Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: O κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να μείνει μέχρι την τελευταία μέρα στο Μαξίμου – Ξέρει ότι φεύγει και δεν γυρίζει πίσω (audio)

«Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να μείνει μέχρι και την τελευταία μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, διότι ξέρει ότι με την προκήρυξη των εκλογών φεύγει και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω», δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

«Αυτό συμβαίνει διότι στις εκλογές με το αναλογικό εκλογικό σύστημα ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει στρατηγική συμμαχιών. Ακούω βουλευτές και πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να λένε ότι στο όνομα της σταθερότητας θα κάνουμε και δεύτερες εκλογές και τρίτες εκλογές και τέταρτες . Θέλουν να είναι μόνοι τους. Δεν μπορούν να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν με κανέναν στη κυβέρνηση. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρθρώσει πρόγραμμα και πλαίσιο συνεργασιών και είναι στην ευθύνη του κόσμου τι θα αποφασίσει», εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην υποθετική περίπτωση που είμαστε δεύτεροι στις εκλογές, ο πρώτος θα κάνει κυβέρνηση»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετά τις πρώτες κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερος αλλά με ποσοστά που να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι το πρώτο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να βρει δούρειους ίππους, να βρει άλλους από τα αζήτητα της πιο ακραίας δεξιάς μέσα στο κοινοβούλιο και να φτιάξει πλειοψηφία. «Άρα λοιπόν το δίλημμα είναι πρώτο κόμμα, κυβέρνηση των νικητών, κυβέρνηση των πρώτων, κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση για να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, για να μπορέσουν να φτιάξουμε καλύτερο. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση ηττημένων να κάνει αυτά τα πράγματα. Μόνο μια κυβέρνηση νικητών θα τα κάνει», πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παράγει τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Δεν έχει τίποτα να πει για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών»

Mε αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού για αριστερούς του χαβιαριού, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης παράγει τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, διότι δεν έχει τίποτα να πει για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. «Αντί να μπει ο κ. Μητσοτάκης στην κουβέντα για το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι τέτοια περίοδο το 93% των συμπολιτών μας έχει χάσει τμήμα της αγοραστικής του δύναμης, αντί να μπει στην συζήτηση για τον πραγματικό πληθωρισμό στο σουπερμάρκετ που δεν είναι 10%, σε άλλες ετικέτες είναι 15% σε άλλες 25% και σε άλλες 35%. Δυστυχώς υπάρχουν και ανατιμήσεις 100% σε κάποια προϊόντα. Πετάει ένα αριστεροί του χαβιαριού και περιμένει εμείς να του επιτεθούμε, να απαντήσουμε κάτι αντίστοιχο και να κλείσει εκεί η κουβέντα», είπε χαρακτήριστικά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More