Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης από Σπάρτη : Το νέο νοσοκομείο της Σπάρτης θα ολοκληρωθεί στην ώρα του

Αναφορά στη Λακωνία έκανε απ’ το Γύθειο και τη Σπάρτη, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την περιοδεία του στην Περιφερειακή Ενότητα της Λακωνίας.

Είπε χαρακτηριστικά : ” Η Σπάρτη μέχρι το 2026, θα έχει το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας, δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος. Το νοσοκομείο αυτό, θα ολοκληρωθεί στην ώρα του, παρά τις κάποιες μικρές δυσκολίες, οι οποίες προέκυψαν και θα δώσει τη δυνατότητα στη Λακωνία, να μπορεί πραγματικά να είναι πρωταγωνίστρια στο πώς οραματιζόμαστε το νέο ΕΣΥ (…). Ταυτόχρονα, η Σπάρτη, θα αποκτήσει και ένα απ’ τα πιο όμορφα μουσεία στον κόσμο. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα εξασφαλίσω τα περίπου 40 εκατ. ευρώ που χρειάζεται το νέο μουσείο της Σπάρτης, για να αποκτήσετε επιτέλους, το μουσείο το οποίο χρειάζεστε. Και στο χώρο του παλιού μουσείου, το οποίο και αυτό θα αναμορφωθεί, ουσιαστικά θα έχετε δύο μουσεία, το παλιό και το καινούργιο. Για να μπορέσει, επιτέλους, η Σπάρτη να κεφαλαιοποιήσει έμπρακτα αυτό το τεράστιο και πανίσχυρο brand το οποίο έχει. Όλος ο κόσμος ξέρει τη Σπάρτη και τους Σπαρτιάτες, αλλά πόσοι τελικά έρχονται να επισκεφτούν τη Σπάρτη για να τη γνωρίσουν καλά; Αυτός είναι, λοιπόν, ο στόχος μου για τη Σπάρτη της επόμενης τετραετίας, για τη Λακωνία της επόμενης τετραετίας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των υπόλοιπων μοναδικών μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στα έργα της καστροπολιτείας του Μυστρά.

” Στον Μυστρά, όπως ξέρετε, εκτελούνται έργα σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ. Θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 και ο Μυστράς θα αποτελεί μία ακόμα προσθήκη στο πολιτιστικό δυναμικό της περιοχής. Έναν ακόμα λόγο για τον οποίο κάποιος θα έρχεται και θα επισκέπτεται τη Λακωνία (…).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More