Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης από το Ηράκλειο: “Θέλουμε κυβέρνηση με στιβαρότητα εντός και εκτός ή κυβέρνηση που θα παραπαίει;”

Σκληροί τόνοι Μητσοτάκη από το Ηράκλειο προς την Αλβανική κυβέρνηση. Ζήτησε άμεση απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρη και επανέφερε” το δίλημμα της κάλπης” και προς τους Κρητικούς: “θέλουμε κυβέρνηση με στιβαρότητα εντός και εκτός ή κυβέρνηση που θα παραπαίει;”

Σε μια συγκέντρωση, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη για τη Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο . Ο κ Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με την φράση “Παίρνω δύναμη από την Κρήτη για τη μεγάλη νίκη” και μπήκε γρήγορα στο δίλημμα – όπως το χαρακτήρισε – των εκλογών: ” Σταθερή κυβέρνηση που θα στέλνει μήνυμα σοβαρότητας στο εσωτερικό και στιβαρότητας στο εξωτερικό” η μιας κυβέρνησης “συνεργασίας που θα παραπαίει μπροστά στις δυσκολίες “. Λαμβάνοντας δε σαν παράδειγμα το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης στην Τουρκία, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως το αποτέλεσμα της κάλπης κατά την 21η Μαϊου δεν πρέπει να αποπνέει μήνυμα στιβαρότητας μόνο προς την Τουρκία αλλά και προς την Αλβανία. “Εκεί όπου κάποιοι πήραν την απάντηση τους με την νίκη στην Χειμάρα του Φρέντυ Μπελέρη “, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε με σκληρό τόνο προς την κυβέρνηση Ράμα: “Πήγα στην Χειμάρα. Δεσμεύτηκα στους Έλληνες μειονοτικούς ότι η Μητέρα Πατρίδα θα είναι πάντα κοντά τους. Τώρα λοιπόν απομένει στην Αλβανία να επανέλθει στην οδό ενός κράτους δικαίου με την απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρη “.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος σε όσους φώναζαν συνθήματα “Είσαι και θα είσαι ο Πρωθυπουργός”, απάντησε: “Αυτό εξαρτάται από εσάς”. “Όχι δεύτερη φορά στη συμφορά”, είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε αναλυτικά σε μέτρα ανακούφισης που έλαβε η κυβέρνηση. Είπε πως περάσαμε μεγάλες δυσκολίες σε λίγο χρόνο. Μίλησε για αυξήσεις μισθών και συντάξεων που έγιναν την τελευταία 4ετία, μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και είπε πως θα καταργηθεί και ο τελευταίος μνημονιακός φόρος που είναι το τέλος επιτηδεύματος. Έκανε εκτενή αναφορά στον Βόρειο Οδικό άξονα Κρήτης, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες, στο νέο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού που ολοκληρώνεται ταχύτερα από το προβλεπόμενο, αλλά και για το μετρό της Θεσσαλονίκης που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Μίλησε με σκωπτικό τρόπο για τον “άγνωστο Χ” του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν επιζητούν σύμπραξη με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, έναν λαϊκισμό όπως αυτόν που διέσυρε διεθνώς την χώρα με την υπόθεση της “Μαρίας του Έβρου”. Μιας υπόθεσης “μούφα” όπως θα έλεγε κι ο Δημήτρης Κουτσούμπας ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ψηλά τις σημαίες, τις καρδιές μας , ψηλότερα την πατρίδα και την Κρήτη μας. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη ” είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More