Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη

«Σέβομαι, τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη κατά την οποία τέθηκαν τα ερωτήματα περί μπαζώματας και δύο εξαφανισμένων βαγονιών. «Τον τελικό λόγο μπορεί να τον έχει μόνο η Δικαιοσύνη. Είναι λογικό η διαδικασία στη Βουλή να πολιτικοποιηθεί με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θέλουμε ξανά έξι χρόνια όπως στη δίκη στ Μάτι» και μίλησε για διαδικασία γρήγορη καταλογίζοντας ωστόσο σε πολιτικούς ότι χτίζουν καριέρες πάνω στο δυστύχημα των Τεμπών.

Για το μπάζωμα είπε: «Τι να συγκαλύψουμε. Δεν θα ξεχάσω τις εικόνες, τις μυρωδιές. Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σωρούς στα συντρίμμια. Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα».

«Τι απέγιναν αυτά τα βαγόνια; Εξαϋλώθηκαν; Ο πρώτος πραγματογνώμονας δεν είπε τίποτα από αυτά.»

«Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια» τόνισε. Ερωτηθείς αν είναι αυτή τη στιγμής ο σιδηρόδρομος είπε «Είναι όσο μπορεί κουβαλώντας τις χρόνιες παθογένειες. Οι Σύμβαση 717 σύμβαση ολοκληρώθηκε μέχρι που χτύπησε ο Daniel».

«Πρέπει να δούμε όμως και τον ανθρώπινο παράγοντα» ανέφερε.

Περισσότερα σε λίγο…

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More