Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητες μισθοί, ΕΣΥ, μείωση φορολογίας – Αλ. Τσίπρας: Κενό το πρόγραμμα της ΝΔ, ό,τι τάζει είναι κούφια λόγια

Έμφαση στις πολιτικές και στις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών θα δώσει μέχρι το ορόσημο της 25ης Ιουνίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει σε κάθε τοποθέτησή του ότι η ψήφος των προοδευτικών πολιτών σε άλλα κόμματα και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί τα σχεδια του κ. Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκινάει την Τετάρτη από την Πάτρα τις μεγάλες ανοιχτές προεκλογικές του συγκεντρώσεις, θα προτάσσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο κυβερνητικό σχέδιο της επόμενης τετραετίας, με έμφαση:

Στην αναβάθμιση του εθνικού συστήματος Υγείας.

Στις αυξήσεις των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στις αυξήσεις των συντάξεων.

Στην περαιτέρω μείωση των φορολογικών βαρών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μέχρι τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, έχει σκοπό να ταυτίζει τη Νέα Δημοκρατία με την πρόοδο, να αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσημο της «γαλάζιας» στρατηγικής και χαράσσοντας συνεχώς βαθιές διαχωριστικές γραμμές με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, να τονίζει ότι μόνο η οδός Πειραιώς διαθέτει ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει, επίσης, και τις περιοδείες του στην περιφέρεια. Την Παρασκευή θα βρεθεί στα Ιωάννινα και το Σάββατο θα βρεθεί σε Σπάρτη και Γύθειο.

Ανατροπή συσχετισμών ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας: «Υψώστε φραγμό στην αλαζονεία της εξουσίας»

«Υψώστε φραγμό στην αλαζονεία της εξουσίας, ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάρτε στα χέρια σας την υπόθεση της ανατροπής των συσχετισμών». Αυτό είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από το Ηράκλειο στην εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Δεύτερη μέρα της περιοδείας του κ. Τσίπρα στην Κρήτη, τονίζοντας με έμφαση σε κάθε τοποθέτησή του ότι η ψήφος των προοδευτικών πολιτών σε άλλα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί τα σχεδια του κ. Μητσοτάκη.

Υπογραμμίζεται ότι η επόμενη μέρα φέρνει «καταιγίδα» για τους πολίτες, που θα εκφραστεί με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με τις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια και τους χιλιάδες πλειστηριασμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πρόγραμμα της ΝΔ και τονίζει ότι αυτό είναι κενό γράμμα, αφού τίποτα από αυτά που υπόσχεται δεν έχουν ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο. Με λίγα λόγια, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, φαίνεται πως ότι τάζει προς τους πολίτες, είναι κούφια λόγια.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, μιλάνε για αυξήσεις στους μισθούς και η ΝΔ σχεδιάζει τα επόμενα 4 χρόνια να μειώσει τις δαπάνες για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 730 εκατομμύρια.

Κατηγορούν ακόμη τη ΝΔ για σχέδιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, όπου μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να σταθούν «ανάχωμα» για να υπερασπιστούν την κοινωνία και τη Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας τη εκλογική μάχη αύριο Τρίτη 14/6, περιοδεύει σε Ιεράπετρα και Σητεία.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More