Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης: H Διακήρυξη των Αθηνών αναδεικνύει τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια ημέρα πολύ σημαντική, καθώς ύστερα από επτά χρόνια συνέρχεται το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας. “Ένα γεγονός το οποίο πιστεύω ότι από μόνο του σηματοδοτεί την πρόθεση των δύο μας χωρών να αναζητήσουν νέους δημιουργικούς δρόμους στις μεταξύ τους σχέσεις” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

H Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας που υπογράψαμε επιβεβαιώνει τη σχέση φιλίας μεταξύ μας, καθορίζει τις αρχές και τα ορόσημα του διαλόγου μας και αναδεικνύει τις δυνατότητες συνεργασίας μας, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και με βάση αυτές τις παραδοχές θα προχωρήσουμε σταδιακά και στα επόμενα βήματα, διευρύνοντας τη θετική μας ατζέντα, εντείνοντας την οικονομική μας συνεργασία και επεκτείνοντας τα Μέτρα Οικοδόμησης της Εμπιστοσύνης” σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του και προσθέτει:

Η γεωγραφία και η ιστορία μάς έταξαν να ζούμε στην ίδια γειτονιά. Οι συγκυρίες έφεραν συχνά τον έναν απέναντι στον άλλον. Όμως αισθάνομαι χρέος, ιστορικό χρέος, να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία να φέρουμε τα δύο κράτη δίπλα-δίπλα, όπως άλλωστε είναι και τα σύνορά μας“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More