Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Σακελλαροπούλου από Νέα Επίδαυρο: Η επέτειος της ‘Α Εθνοσυνέλευσης μας θυμίζει τον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων και τις καταβολές της συνύπαρξής μας

Με την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διεξήχθησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Επιδαύρου για την 202η επέτειο της ‘Α Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στη Νέα Επίδαυρο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμμετείχε στην επίσημη Δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Ακολούθως, κατέθεσε στεφάνι στην Αναθηματική στήλη, στην πλατεία της ‘Α Εθνοσυνέλευσης, στη Νέα Επίδαυρο.

πηγή φωτό: presidency.gr

Η Πρόεδρος, έκανε την εξής δήλωση:

«Το Σύνταγμα της Επιδαύρου συνιστά την ιδρυτική πράξη του ελληνικού συνταγματισμού. Αποτυπώνει τη βούληση των Ελλήνων όχι μόνο για την ανεξαρτησία, αλλά και για πολιτική κυριαρχία και ελευθερία.
Το “Προσωρινόν πολίτευμα της Ελλάδας”, μαζί με τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, εμφορείται από τις αξίες του Διαφωτισμού και των μεγάλων επαναστάσεων. Στις αρχές του τέθηκαν τα θεμέλια του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Ησημερινή επέτειος μας θυμίζει τον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων και τις καταβολές της συνύπαρξής μας».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Φυσικά, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εορταστικές, επετειακές εκδηλώσεις.

πηγή φωτό: presidency.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More