Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Ένας νεκρός μετανάστης μεταξύ των 37 που εντοπίστηκαν – Βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ οχήματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου για την διαλεύκανση της υπόθεσης μεταφοράς παράνομων μεταναστών στα παράλια της Λάρισας.

Στις 2.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Λιμενικές αρχές ειδοποιήθηκαν για την παρουσία μεταναστών μεταξύ της Ακτής Παπακώστας στον Αγιόκαμπο του Δ. Αγιάς και της κοινότητας Κεραμιδίου Μαγνησίας. Όταν έφτασαν στη σημείο διαπίστωσαν πως 30 μετανάστες είχαν εγκαταληφθεί στο σημείο, μεταξύ αυτών και γυναικόπαιδα.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί έκαναν σήμα σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς στο δρόμο Αγιάς Λάρισας. Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε για έλεγχο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Προκειμένου να αποφύγει τις αστυνομικές αρχές το αυτοκίνητο μπήκε σε αδιέξοδο δρόμο όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημα επέβαιναν 7 μετανάστες, μεταξύ αυτών και τρεις ανήλικοι. Ωστόσο, στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου εντοπίστηκε άντρας, 59 χρόνων που έφερε τραύματα στο κεφάλι του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αυτή την ώρα οι 36 μετανάστες φυλάσσονται σε χώρο του Αστυνομικού μεγάρου Λάρισας όπου γίνεται η καταγραφή τους και αναμένεται στη συνέχεια να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More