Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Μωρό βρέθηκε θαμμένο σε αγροτική περιοχή – Σε ΜΕΘ η μητέρα που το γέννησε νεκρό – Το έθαψαν οι συγγενείς

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου μια 38χρονη γυναίκα, η οποία προ διημέρου προσήλθε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους και αιμορραγία. Οι γιατροί στα Επείγοντα που αντιμετώπισαν το περιστατικό διέγνωσαν ότι η κατάσταση της γυναίκας ήταν απόρροια τοκετού και προχώρησαν στην εισαγωγή της στη ΜΕΘ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, η 38χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η ίδια υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι γέννησε, ωστόσο αυτό κίνησε την υποψία της γυναικολόγου που την εξέτασε και ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες ανακάλυψαν ότι γέννησε στο σπίτι της σε χωριό της Ελασσόνας και οι γονείς της έθαψαν το νεογνό.

Από την εξέταση που έγινε στην ιατροδικαστική υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι το βρέφος ήταν 28 εβδομάδων και ήταν νεκρό ενδομήτρια. Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων ώστε να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες.

Χθες το βράδυ άνδρες της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα στην είσοδο του χωριού, δίπλα σε ένα ρέμα της περιοχής και εντόπισαν το βρέφος θαμμένο. Το συγγενικό περιβάλλον της 38χρονης υποστηρίζει επίσης ότι το βρέφος γεννήθηκε νεκρό, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να φωτιστούν όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Οι οικείοι της 38χρονης καλούνται να εξηγήσουν στην Αστυνομία για τις αποφάσεις που έλαβαν μετά την γέννηση του μωρού.

Ρεπορτάζ: Κ. Θεοχαρούλη – Β. Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More