Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Σε εξέλιξη το 41ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσάνων στο Περτούλι

 Σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα το 41ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσάνων στο Περτούλι όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες Σαρακατσαναίοι από την Ελλάδα αλλά κι από εξωτερικό κυρίως από την Βουλγαρία.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας το φετινό 41ο Αντάμωμα  είναι αφιερωμένο στους Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας που πήραν την ελληνική ιθαγένεια, ενώ παρευρίσκονται και εκπρόσωποι από την ομοσπονδία των Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας.

Στο αντάμωμα γίνεται παρουσίαση χορευτικών και  μουσικών συγκροτημάτων. Το 41ο Αντάμωμα ξεκίνησε την Παρασκευή με νέους Σαρακατσαναίους καλλιτέχνες, χθες η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό και τον πολιτισμό με παιχνίδια ποδοσφαίρου, ενώ στη συνέχεια έγινε η αναβίωση του Καραβανιού για το πως πήγαιναν οι Σαρακατσαναίοι από τα χειμαδιά στα βουνά.

Η σημερινή τρίτη μέρα περιλαμβάνει την παρουσίαση των χορευτικών των Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα. Στο Περτούλι έχουν μεταβεί Σαρακατσαναίοι από διάφορες περιοχές της χώρας όπως από το Αγρίνιο, την Φθιώτιδα, την Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και Θράκη.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More