Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Στην έκθεση “Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη” στο Πάρκο Καινοτομίας ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας

Μια πλούσια, “παιχνιδιάρικη ” και πολλές φορές υπερβολική περίοδο του Ροκοκό, βιομηχανικές επαναστάσεις, των οποίων οι καινοτόμες εφερεύσεις και ανακαλύψεις από τον ατμό έως την χημεία, εξέλιξαν τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρκετοί, στο Πάρκο Καινοτομίας στη Λάρισα.

Στα τρία εκθεσιακά δωμάτια του Joist, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για την καινοτομία, όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Τουλουμτζίδης, ιστορικός, ο οποίος τόνισε ότι “σε αυτό το τρίτο ταξίδι στον χρόνο, θα αναδειχθούν οι σημαντικότερες καινοτομίες και εφευρέσεις της περιόδου. Παράλληλα, τα ηθικά διλήμματα που φέρει η συγκεκριμένη περίοδος, θα λειτουργήσουν ως πεδίο προβληματισμού για την έννοια, τη χρήση και τη σημασία της καινοτομίας, η οποία διανέμει τον χρόνο και παραμένει αναλλοίωτη και επίκαιρη, σε κάθε ιστορική περίοδο“.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Δήμας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Λάρισας, Χρήστο Κέλλα και Χρήστο Καπετάνο, παρουσία, επίσης του πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπου Μπιλίνη, του διοικητή του ΓΝΛ, Γρηγόρη Βλαχάκη, του νέου δήμαρχου Λάρισας Θανάση Μαμάκου, του αντιδημάρχου Λάρισας, Δημήτρη Δεληγιάννη και πολλών άλλων.

Σε δηλώσεις ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Δήμας τόνισε ότι ” Από την πρώτη αγροτική επανάσταση και την ανακάλυψη του τροχού μέχρι την Επανάσταση 4.0 και την Τεχνητή Νοημοσύνη, το JOIST δημιουργεί μια σπονδυλωτή έκθεση που διερευνά την έννοια της καινοτομίας, ιστορικά και εννοιολογικά. Σήμερα είχα τη τιμή να κάνω τα εγκαίνια του τρίτου μέρους που είναι αφιερωμένο στην περίοδο Ροκοκό, στην 1η και 2η Βιομηχανική Επανάσταση. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Joist που συνεχίζει να μας εκπλήσσει διαρκώς παντρεύοντας την καινοτομία με το πολιτισμό και όχι μόνο!

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Κλαίρη Μπακούρα η οποία σημείωσε ότι “η επόμενη στάση στον χρόνο και στις καινοτομίες που αυτή ανέδειξε, περιλαμβάνει την περίοδο από τα τέλη του 18ου αιώνα, έως τις αρχές του 20ού αι. Το τρίτο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας», είναι αφιερωμένο στην περίοδο Ροκοκό, στην 1η και 2η Βιομηχανική Επανάσταση“.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου καθώς αφορούσε όλες τις ηλικίες που μπορούσαν να ενημερωθούν για τις σημαντικότερες εφερεύσεις και ανακαλύψεις στον κόσμο.

Η διοργάνωση έγινε με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Μουσειακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More