Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΚΑΒ για την πρόσληψη απλού οδηγού και όχι κατηγορίας πληρώματος ασθενοφόρου

Τη διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβασιούχων Εργαζομένων ΕΚΑΒ προκάλεσε η απόφαση της 2ης ΥΠΕ, να προσληφθεί οδηγός ασθενοφόρου στην Καλλονή Λέσβου, από  την κατηγορία ΔΕ Οδηγών(Γ’ ή Δ’ κατηγορίας ) και όχι  από την κατηγορία του ΔΕ Πληρώματος Ασθενοφόρου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Εργαζομένων ΕΚΑΒ μιλά για κατάφωρη αδικία σε βάρος των αποφοίτων των ΙΕΚ της ειδικότητας Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του  «στις υπάρχουσες λίστες για το λοιπό επικουρικό προσωπικό του Μαρτίου 2022 για την 2η ΥΠΕ υπάρχουν (6) έξι υποψήφιοι για την κατηγορία του ΔΕ Πληρώματος Ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Καλλονής και η 2η ΥΠΕ προσέλαβε «οδηγό» από την κατηγορία ΔΕ Οδηγών (Γ’ ή Δ’ κατηγορίας ) από την ιδία λίστα. Είναι αδιανόητο εν έτη 2022 να γίνεται εσκεμμένη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα ασθενοφόρα στην ΠΦΥ.

Στα ασθενοφόρα των Κ.Υ. που ενεργούν σε επείγοντα περιστατικά και υποβοηθούν το έργο του ΕΚΑΒ σε απομακρυσμένες περιοχές δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης απλών οδηγών, διότι δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις που έχει ένας απόφοιτος ΙΕΚ ο οποίος έχει αφιερώσει 2,5 χρόνια (5 εξάμηνα θεωρητικής & πρακτικής εκπαίδευσης) για να μάθει την ορθή εκτίμηση – αντιμετώπιση – παραλαβή & διακομιδή του ασθενούς – τραυματία. Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να μεριμνήσει για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Η παροχή σωστής προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες θα πρέπει να επαφίεται στα χέρια εκπαιδευμένων υγειονομικών υπαλλήλων και όχι οδηγών», καταλήγει  Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More