Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Εγκαίνια παραρτήματος ΕΚΑΒ από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη – Διαμαρτυρίες εργαζομένων

Τις νέες εγκαταστάσεις του παραρτήματος ΕΚΑΒ Λέσβου και του συντονιστικού ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε σήμερα στη Μυτιλήνη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης , συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Στον χώρο εισχώρησαν εργαζόμενοι υγειονομικοί,  και μέλη του εργατικού κέντρου που διαμαρτύρονταν καθ όλη τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων για την κακή κατάσταση στον χώρο της υγείας, τις ελλείψεις προσωπικού και για το γεγονός ότι έγιναν εγκαίνια όχι σε έναν καινούριο  χώρο του ΕΚΑΒ αλλά σε νοικιασμένο κτίριο.

Από την πλευρά του ο Υπουργός απάντησε ότι το νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλα νοσοκομεία και κάλεσε εκπρόσωπο των εργαζομένων στο βήμα. Η γιατρός σε ΚΥ Ζήνα Κακναβάτου ανέβηκε στο βήμα  καταθέτοντας για τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και στο ΕΚΑΒ «για να κάνει μια γυναίκα μια μαστογραφία, το ραντεβού είναι για το Νοέμβριο λόγω της έλλειψης προσωπικού στο ακτινολογικό » σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στο συντονιστικό Β. Αιγαίου του ΕΚΑΒ και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα ασθενοφόρων σε Ικαρία, Σάμο, Χίο και Λήμνο.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ σημείωσε ότι “η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε αξιοπρεπή χώρο ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη”. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας Μανταμάδου το οποίο όπως είπε θα ολοκληρωθεί και θα εγκαινιαστεί τέλος του Δεκέμβρη.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για ενίσχυση τόσο σε προσωπικό όσο και οχήματα ενώ για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης σημείωσε ότι  θα προωθηθεί η ανέγερση νέου ιδιόκτητου κτιρίου του ΕΚΑΒ σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο δήμος Μυτιλήνης. 

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους που σημείωσε ότι όποιες δυσκολίες υπάρχουν γίνονται προσπάθειες βελτίωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More