Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Ημερίδα στη μνήμη του εμβληματικού καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη – Παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του καθηγητή συνταγματικού δικαίου, Σταύρου Τσακυράκη, οι μαθητές και οι φίλοι του εμβληματικού υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου, πραγματοποίησαν ημερίδα στη γενέτειρά του το Μόλυβο Λέσβου.

«Θέλουμε να δώσουμε περαιτέρω διαστάσεις στο δικό του στοχασμό και να συζητήσουμε πτυχές του έργου του, του λόγου του και της ακαδημαϊκής του παρουσίας», σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου εκ των διοργανωτών της ημερίδας, Αντώνης Καραμπατζός, καθηγητής νομικής του ΕΚΠΑ.

Δυο συνεδρίες πρωί και απόγευμα Κυριακής, με παλιούς φίλους και συνεργάτες του Σταύρου Τσακυράκη, αλλά και μαθητές του και νέους επιστήμονες, με θεματολογία που απαντά σε σύγχρονα ζητήματα και προβληματισμούς, «όπως ο ίδιος θα ήθελε», όπως σημείωσαν οι ομιλητές.

Την ημερίδα για τον Σταύρο Τσακυράκη παρακολούθησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που συνδεόταν με στενή φιλία με τον καθηγητή και βρίσκεται στη Λέσβο για ολιγοήμερες διακοπές.

Το πρωί της Κυριακής η ημερίδα ασχολήθηκε με την ελευθερία του λόγου και στην απογευματινή συνεδρία με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στις 29 και 30 Αυγούστου θα ακολουθήσει ένα workshop με τη συμμετοχή επιστημόνων από το εξωτερικό.

«Η διαχρονικότητα της σκέψης του Σταύρου Τσακυράκη έχει να κάνει με αξίες και αρχές που μπορούν να επικαιροποιούνται στα σύγχρονα θέματα. Δεν έχει σημασία αν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία που συζητήσαμε εμείς σήμερα ή ένας πόλεμος πριν από 20 χρόνια, τα επιχειρήματα επανέρχονται, τα διλλήματα επανέρχονται, Και γι’ αυτό μια σκέψη του Σταύρου Τσακυράκη που είχε ένα βαθύ στοχασμό, έχουμε τη δυνατότητα να την αξιοποιούμε και να συνομιλούμε μαζί της, παρά το πέρας του χρόνου», είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γιώργος Νικολού, υποψήφιος διδάκτωρ συνταγματικού δικαίου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μαθητής του Σταύρου Τσακυράκη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More