Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Κοσμοσυρροή στο πανηγύρι του Ταξιάρχη (βίντεο)

Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου, όπου την Κυριακή 30 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής του, με κατάνυξη περίμεναν αρκετές ώρες για να φτάσουν να προσκυνήσουν την ανάγλυφη Εικόνα του.

Με συγκίνηση συμμετείχαν και στην περιφορά της εικόνας στον αύλειο χώρο του ναού, ενώ στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μήθυμνας κ. Χρυσόστομος, και οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Ελευθερουπόλεως Καβάλας κ. Χρυσόστομος και Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί, υποψήφιοι βουλευτές και πλήθος πιστών.

Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι προσκυνητές που έκαναν και φέτος  «το τάμα τους» φτάνοντας με τα πόδια, από τη Μυτιλήνη και άλλα χωριά του νησιού, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις 35 και πλέον χιλιομέτρων, αλλά και οι καβαλάρηδες με τα στολισμένα άλογά τους. Περί τους 3.000 Έλληνες Ρομά έφτασαν τις μέρες αυτές στη Λέσβο, καθώς ο Ταξιάρχης κατέχει γι’ αυτούς ξεχωριστή θέση στην πίστη τους.

Αρκετοί από τους χίλιους περίπου Τούρκους  που επισκέπτονται το  Σαββατοκύριακο και την Πρωτομαγιά τη Λέσβο βρέθηκαν στο Μανταμάδο και παρακολούθησαν τα δρώμενα του μεγάλου πανηγυριού του Ταξιάρχη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More