Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Μετά την πολεοδόμηση της Βαρειάς νέα ταλαιπωρία προέκυψε για τους ιδιοκτήτες (video)

Νέα ταλαιπωρία προέκυψε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων κατά την εφαρμογή της πολεοδόμησης του οικισμού της Βαρειάς – Ακρωτηρίου, καθώς ανέκυψαν νέα προβλήματα. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ κ. Ευ. Μανωλακέλλη το θέμα αφορά τρεις περιπτώσεις ιδιοκτητών:

-Η πρώτη έχει να κάνει με την πολεοδόμηση της Βαρειάς όπου στο πυκνοδομημένο κομμάτι δεν μπορούν να δομήσουν διότι δεν έχει γίνει η πράξη εφαρμογής δηλαδή οι ιδιοκτήτες δεν έχουν δώσει προσφορά σε γη και χρήμα ώστε να προχωρήσει η πολεοδόμηση. Οπότε οι ιδιοκτήτων των ακινήτων βρίσκονται σε ομηρία επειδή δεν μπορούν να δομήσουν.

-Η δεύτερη περίπτωση αφορά το τμήμα εκείνο που είναι εντός οικισμού αλλά εκτός πολεοδόμησης, Εκείνοι μπορούν να συνεχίσουν να δομούν κανονικά χωρίς να έχουν υποχρέωση καταβολής εισφοράς και γη και χρήμα.

-Η τρίτη περίπτωση αφορά ιδιοκτησίες που βρέθηκαν ξαφνικά εκτός οικισμού και δεν μπορούν να εκδώσουν οικοδομική άδεια και να γίνουν διαδικασίες μεταβίβασης του ακινήτου.

Ο κ. Μανωλακέλλης στο ρεπορτάζ που ακολουθεί εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό και προσθέτει ότι ήδη έχει ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό κ. Ταγαρά ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που ο Δήμος Μυτιλήνης προβεί σε μια επέκταση του οικισμού ώστε να συμπεριλάβει και αυτές τις συστάδες σπιτιών που προαναφέραμε θα γίνει η τροποποίηση του ΠΔ. Άρα χρειάζονται να γίνουν νέες μελέτες.

Τα ζητήματα αυτά θα απασχολήσουν προσεχή συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ προκειμένου στη συνέχεια να ενημερωθεί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More