Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Προληπτική εκκένωση των Βατερών (εικόνες- video)

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα.

Ο οικισμός των Βατερών δεν απειλείται, ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής η εστία της φωτιάς είναι αρκετά ψηλά από το χωριό, μεταξύ Βατερών και Σταυρού αλλά καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.

Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού. Είναι τόσο πυκνός ο καπνό που ακόμα και ο ήλιος έχει κρυφτεί.

Συγκεκριμένα, με Απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός των Βατερών λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Ρογκάδα Πολιχνίτου.

Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ ήδη στο σημείο έφτασε και κάνει ρίψεις νερού πυροσβεστικό αεροπλάνο.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καστρί του δήμου Δυτικής Λέσβου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 23, 2022

Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, με 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη – Δήμητρα Λαχουρή

Φωτογραφίες: Γιώργος Φωτεινός από Βατερά Λέσβου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More