Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Στα 20 νοσοκομεία με τις καλύτερες επιδόσεις στην αιμοδοσία το Βοστάνειο

Ημέρα εθελοντή αιμοδότη σήμερα 14 Ιουνίου και ξεκίνησε η καθιερωμένη τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης στη μόνιμη πλέον στέγη της αιμοδοσίας στο πάρκινγκ Μυτιλήνης. Σήμερα μάλιστα στις 8:30 το βράδυ θα γίνουν και τα εγκαίνια της αίθουσας ενώ στόχος του συλλόγου είναι πλέον να γίνονται πολύ πιο συχνά αιμοδοσίες και παράλληλες δράσεις αφού λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα της μόνιμης στέγασης των δραστηριοτήτων του συλλόγου.

Χάρη στις άοκνες προσπάθειες των μελών του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και του τμήματος αιμοδοσίας του Βοστάνειου νοσοκομείου που επιμελείται όλες τις αιμοδοσίες που διοργανώνονται τόσο μέσα στο νοσοκομείο όσο και σε ολόκληρο το νησί από τους τοπικούς συλλόγους αιμοδοτών, έχει φέρει το νησί και το νοσοκομείο  Μυτιλήνης μεταξύ των 20 νοσοκομείων με τις καλύτερες επιδόσεις στην αιμοδοσία σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για το 2022 το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Στη Λέσβο συναντώνται μεγαλύτερα ποσοστά στον γενικό πληθυσμό ανθρώπων με Μεσογειακή αναιμία, απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα και αυτό ενεργοποίησε εδώ και δεκαετίες πολύ περισσότερο το εθελοντικό κίνημα στην αιμοδοσία.

Επιπλέον η Λέσβος , έχει εγγεγραμμένους περί τους 5.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί 14 συμβατοί δότες που με χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη , έδωσαν από το αίμα τους το πολύτιμο μόσχευμα χαρίζοντας ζωή.

Πρόγραμμα τριήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας του Σύλλογου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 9:00πμ-14:00μμ.

Πέμπτη 15& Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 9.00πμ-14.00μμ και 17.30μμ – 21.30μμ

Δώσε αίμα – Δώσε πλάσμα – Μοιράσου τη ζωή – Μοιράσου συχνά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More