Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: 5ος ποδηλατικός μαραθώνιος Γέρας την Κυριακή στο Μεσαγρό

Όλα έτοιμα στη Γέρα για τον 5ο Ποδηλατικό Μαραθώνιο, που θα ξεκινήσει από το Μεσαγρό την Κυριακή 23 Απριλίου στις 10:00 το πρωί, και θα διασχίσει  τα όμορφα εναλλασσόμενα τοπία περνώντας μέσα από τους οικισμούς, το δάσος και τον πανέμορφο γεραγώτικο ελαιώνα.

Μία ποδηλατική εκδήλωση που ξεκίνησε το 2018 και έγινε θεσμός στα ποδηλατικά δρώμενα του νησιού. Διοργανώνεται από τον ποδηλατικό σύλλογο Λέσβο και έχει την τεχνική υποστήριξη του LESVOS RIDE.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου από τον ποδηλατικό σύλλογο Λέσβου ο Μάριος Λουτραγώτης που είναι και η «ψυχή»  της διοργάνωσης αυτού του Μαραθώνιου στη Γέρα, σημείωσε ότι «είναι μια γιορτή του ποδηλάτου, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο και τα τοπικά μας προϊόντα . Η διαδρομή  είναι 30 χιλιομέτρων, αλλά φέτος, φροντίσαμε να είναι κυκλική και θα περάσουμε τρεις φορές μέσα από τον Μεσαγρό προκειμένου και οι επισκέπτες να μπορέσουν να απολαύσουν περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτι».

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, με τα ποδήλατα τους φορώντας τα κράνη τους, στην αυλή του νηπιαγωγείου Μεσαγρού , θα διοργανωθούν παιχνίδια ισορροπίας. Αλλά και τα παιδιά του γυμνασίου, θα να κάνουν μια διαδρομή μέσα στο χωριό του Μεσαγρού σε “αγωνιστικούς” ρυθμούς. Γονείς και παιδιά όλοι μαζί θα παίξουν και θα μάθουν από έμπειρους ποδηλάτες και θα παρακολουθήσουν τους αθλητές του 5ου Ποδηλατικού Μαραθώνιου Γέρας.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More