Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λίμνη Μπελέτσι: Μετά από δύο ημέρες και με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ σώθηκε η τραυματισμένη πάπια – Που φιλοξενείται τώρα (video)

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση για την παροχή βοήθειας από την ΕΜΑΚ σε μια αρσενική πάπια που είχε παγιδευτεί όταν ένα κουτί αναψυκτικού, που ασυνείδητοι είχαν πετάξει στη λίμνη Μπελέτσι, κόλλησε στο ράμφος της. Η Ειρήνη Κουτρουμάνου, πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου Αγίου Στεφάνου μίλησε στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Άντζελα Ζούγλα, γι’ αυτή την πρωτοβουλία διάσωσης του πτηνού που είναι ένα από τα συνολικά δεκαπέντε που διαβιούν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Ενημερώθηκα πριν από τρεις ημέρες από περαστικό ότι υπάρχει μια πάπια που έχει σφηνωμένο στο στόμα της ένα κομμάτι από κουτάκι αναψυκτικού και δεν μπορούσε να φάει ή να πιει νερό» ανέφερε στις «Συνδέσεις» η κ. Κουτρουμάνου.

Σύμφωνα με την ίδια το ατυχές αυτό περιστατικό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για το πτηνό: «Οι πάπιες χρησιμοποιεί το ράμφος τους για να αλείφουν το σώμα και τα φτερά τους με λιπαντικό, ώστε να είναι αδιάβροχες. Ήταν θέμα ολίγων ημερών για να πεθάνει. Έπρεπε να πιαστεί γρήγορα».

O «πάπιος» της λίμνης Μπελέτσι είναι τώρα καλά

Η πάπια ήταν ανήσυχη και ταραγμένη και απομακρυνόταν διαρκώς, ενώ υπήρχαν και οι προβλέψεις για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για κεραυνοπτώσεις.

Ως εκ τούτου, υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση εντός της λίμνης για τη διάσωση του πτηνού.

«Η ΕΜΑΚ έκανε όλη τη δουλειά. Εμείς παρείχαμε τις απόχες και τα δίχτυα που είχαμε φέρει» τόνισε η κ. Κουτρουμάνου διευκρινίζοντας ότι το τραυματισμένο ζώο φιλοξενείται στην “Anima” έως ότου αποθεραπευτεί.

Το συμβάν με την άτυχη πάπια φέρνει στο προσκήνιο εκ νέου το σοβαρό ζήτημα με τη ρύπανση της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής, κατά βάση εξαιτίας των πολλών επισκεπτών.

Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα | Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More