Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαβρόφ: Μπορεί κανείς να περιμένει οτιδήποτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε μια προσπάθεια να εγκαθιδρύσουν ηγεμονία, ξεπέρασαν όλα τα όρια της ευπρέπειας, αλλά η Κίνα βγάζει τα δικά της συμπεράσματα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σήμερα, όλα μπορούν να αναμένονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σε μια προσπάθεια να εδραιώσουν την ηγεμονία τους, έχουν ήδη ξεπεράσει όλα τα όρια της ευπρέπειας: διπλωματικά, ηθικά και όλα τα άλλα», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «Russia 1», σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για το απαράδεκτο των εκκλήσεων για εκεχειρία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ρωσίας και της Κίνας. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, αυτές οι δηλώσεις των ΗΠΑ συζητήθηκαν με Κινέζους συναδέλφους.

«Η κινεζική πλευρά αντανακλά την παράδοση ενός μεγάλου πολιτισμού χιλιάδων ετών. Και η κινεζική πλευρά έχει αναπτύξει το δικό της στυλ όλα αυτά τα χρόνια. Βρίσκεται στην αξιοπρέπεια, συνίσταται σε μια βαθιά ανάλυση όλων όσων συμβαίνουν ώστε να μην γίνουν βιαστικά βήματα. Αλλά η κινεζική πλευρά, φυσικά, βγάζει συμπεράσματα και μάλιστα, τα πιο βαθιά», απάντησε ο Λαβρόφ όταν ρωτήθηκε πώς βλέπει η κινεζική πλευρά την αμερικανική πίεση, αναφέρει το Sputnik.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More