Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαβρόφ: «Οι διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι είναι αδύνατες -Η Δύση θέλει οριστική λύση στο ρωσικό ζήτημα»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι είναι παράλογο και οι διαπραγματεύσεις μαζί του είναι αδύνατες, ενώ η Δύση διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας για να επιλύσει οριστικά το ρωσικό ζήτημα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην ετήσια συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μπορεί να γίνει λόγος για διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι γιατί έχει νομοθετικά απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση», είπε ο Λαβρόφ, δηλώνοντας ότι η ειρηνευτική πρόταση του Ζελένσκι είναι παράλογη και ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ειρηνευτικές προτάσεις προς το παρόν, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ουκρανία δεν πρέπει να έχει στρατιωτική υποδομή που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη Ρωσία, κάτι που είναι ο στόχος της λεγόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε η Ρωσία τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Δύση διεξάγει πόλεμο «διαμεσολαβητή» με τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας και στόχος τους είναι η οριστική λύση στο ρωσικό ζήτημα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στις στρατιωτικές επεμβάσεις της Δύσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία.

«Η Σερβία αντιτάχθηκε στην υποταγή των Βαλκανίων στη Δύση και τι απέγινε η Σερβία;». Το 1998, ο Τζόζεφ Μπάιντεν, που ήταν τότε γερουσιαστής, ζήτησε να ξεκινήσει αμέσως ο βομβαρδισμός της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας, να καταστραφούν όλες οι γέφυρες στον ποταμό Δρίνα. Και μόλις ένα χρόνο αργότερα, αυτό συνέβη», υπενθύμισε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τα λόγια του, μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας και εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας που αρνείται να εκπληρώσει τις αμερικανικές εντολές, και επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει την ανεξαρτησία της σε σχέση με το ΝΑΤΟ.

«Η διαδικασία διαμόρφωσης μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης θα είναι μακροχρόνια, θα είναι μια ορισμένη ιστορική εποχή και βρισκόμαστε στην κορυφή αυτής της διαδικασίας», τόνισε ο Λαβρόφ.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More