Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λακωνία: Για πρώτη φορά Σάββατο η εκκίνηση του «Σπάρταθλον»

Αλλάζει η ημέρα έναρξης του διεθνούς υπερμαραθωνίου «Σπάρταθλον» για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μετά από συνολικά 40 προηγηθείσες διοργανώσεις.

Έτσι, σύμφωνα με ενημέρωση του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον», η εκκίνηση του 41ου αγώνα θα δοθεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, αντί της Παρασκευής που παραδοσιακά έκανε πρεμιέρα το ιστορικό δρώμενο τα περασμένα χρόνια.

Η τροποποίηση αυτή οφείλεται σε απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή αθλητικών οργανώσεων σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης των Αθηνών κατά τις  εργάσιμες ημέρες, αφού το κυκλοφοριακό «κομφούζιο» που προκαλείται επιφέρει ιδιαίτερη αναστάτωση και προβλήματα, σύμφωνα με το σκεπτικό των υπευθύνων.

Ως εκ τούτου, ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον», όπως προαναφέρθηκε, μεταθέτει την έναρξη του αγώνα για το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου. Η μεταβολή του αγωνιστικού προγράμματος συμπαρασύρει και το σκέλος της διοργάνωσης στη Σπάρτη, αφού ο πρώτος αθλητής αναμένεται να τερματίσει στην πόλη της Σπάρτης τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου και σταδιακά οι υπόλοιποι μέχρι τις 7:00 μμ της ίδιας ημέρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More