Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λακωνία: Πεζοπορική διάσχιση στον Ταΰγετο με τον ΕΟΣ Σπάρτης

Πεζοπορική δράση διάσχισης του λακωνικού μονοπατιού Ε4 στον Ταΰγετο οργανώνει το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου, για τα μέλη του, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης.

Το πεζοπορικό δρώμενο θα αναπτυχθεί σε δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία από τον Μυστρά έως το καταφύγιο Ταϋγέτου, όπου θα γίνει διανυκτέρευση, ενώ τη δεύτερη ημέρα οι συμμετέχοντες θα κινηθούν από το καταφύγιο έως την Άρνα.

Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε:

• 1η μέρα: περίπου 10
• 2η μέρα: περίπου 8
Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Γ (δύσκολη).

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε όλο το μήκος του μονοπατιού και να απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον, παρατηρώντας τη σύνδεση των διάφορων τοποθεσιών. Η πορεία είναι απαιτητική, κυρίως λόγω της διάρκειας», επισημαίνει ο ΕΟΣ Σπάρτης.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου από τον Μυστρά.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν, το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής (26/5), με τους συντονιστές της εξόρμησης, Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701), Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419) και Γιώργο Πουλοκέφαλο (τηλ. 6944713636).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More