Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λακωνία: 1ος αγώνας δρόμου «Heyday Road»

Το διήμερο 24 – 25 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 1ος αγώνας δρόμου «Heyday Road» (Δρόμος της Ακμής), που  θα εκκινήσει από τη Σπάρτη και θα τερματίσει στον χώρο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Με οδηγό και εμπνευστή τον ανεπανάληπτο Γιάννη Κούρο, θρύλο των υπεραποστάσεων ο οποίος σημάδεψε με το ρεκόρ του το Σπάρταθλον, ο συγκεκριμένος αγώνας αποκτά κομβικό ρόλο στις αθλητικές διοργανώσεις υπερμαραθωνίων.

Η διαδρομή, συνολικού μήκους 160 χλμ., θα κινηθεί από τη Σπάρτη προς την Πελλάνα, το Λεοντάρι, τη Μεγαλόπολη, την Ανδρίτσαινα, την Αλίφειρα, το Βασιλάκι με τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, δήλωσε ότι «στηρίζουμε ως διοίκηση όσες περισσότερες διοργανώσεις που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες. Ο αγώνας αυτός μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε το πρωτεύοντα ρόλο της Σπάρτης στην ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αγώνων.  Ο Λυκούργος με τον Ίφιτο (βασιλιά της Ήλιδας) έδωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη σπουδαιότητά τους. Ακόμα και η Ολυμπιακή εκεχειρία ήταν έμπνευση του Λυκούργου, όπως μας περιγράφει ο Πλούταρχος. Σε κάθε περίπτωση η Σπάρτη ήδη βρίσκεται σε τροχιά ανάδειξης της ως παγκόσμιο κέντρο αγώνων υπεραντοχής και υπεραποστάσεων», επεσήμανε ο Π. Δούκας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More