Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λακωνία: 1ο Διεθνές προπονητικό σεμινάριο ξιφασκίας με αμαξίδιο

Το 1ο Διεθνές Προπονητικό σεμινάριο, για το άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο διοργανώνεται, στην Ελλάδα, από σήμερα Δευτέρα (30/10) έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. 

Το σεμινάριο τελεί υπό την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία αθλητών με κινητικές αναπηρίες (World Abilitysport) και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη Σπάρτη και διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Εκτός από την Ελλάδα, συμμετέχουν και αντιπροσωπείες από την Κύπρο, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Ιαπωνία. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προπονητές ξιφασκίας, καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές ειδικής αγωγής, αθλητές και όσους θέλουν να γνωρίσουν το εντυπωσιακό Παραολυμπιακό άθλημα. Παράλληλα αποτελεί απαραίτητο εργαλείο, για όσους θελήσουν στο μέλλον να ασχοληθούν προπονητικά με την ξιφασκία με αμαξίδιο.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, αύριο Τετάρτη 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή-ξενάγηση στην αρχαία Ολυμπία με διαμονή στη Σπάρτη.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το παιδαγωγικό σεμινάριο, από καθηγητές του Πανεπιστημίου Σπάρτης, στο αμφιθέατρο του ΠΑΠΕΛ. Τόσο η ξενάγηση, η διαμονή στη Σπάρτη όσο και το παιδαγωγικό σεμινάριο είναι χορηγία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι κ.κ.:
-Δημήτρης Κάζαγλης, Ομοσπονδιακός Προπονητής Ξιφασκίας με αμαξίδιο και μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με αμαξίδιο.
-Χριστίνα Μασσιάλα, Μέλος της επιτροπής προβολής και προώθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με αμαξίδιο.
-Λεωνίδας Κούκος, Διεθνής Διαιτητής και
-Εμμανουήλ Μπόγδος, Διεθνής classifier ξιφασκίας με αμαξίδιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More