Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα Κέντρα Κοινότητας

Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα Κέντρα Κοινότητας και όλων των ειδικοτήτων που λείπουν ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας που καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική υποστελέχωσης των Κέντρων Κοινότητας και τις εργασιακές ομηρίες των εργαζομένων σε αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στα Κέντρα Κοινότητας και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που λείπει

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική υποστελέχωσης των Κέντρων Κοινότητας και της εργασιακής ομηρίας των εργαζόμενων σ’ αυτά, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές.

Από το 2017, το σύνολο των εργαζόμενων στα Κέντρα Κοινότητας των δήμων, πανελλαδικά και στη Θεσσαλία, για το οποία η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας «περηφανεύεται» ότι τα χρηματοδοτεί, λες και τα βάζει από την τσέπη της, εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δίχως να μετατρέπονται σε αορίστου, ενώ καλύπτουν σημαντικές και μόνιμες ανάγκες.

Εξακολουθούν δηλαδή να παραμένουν σε εργασιακή ομηρία και με την ανασφάλεια κάθε φορά αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Είναι μια κατάσταση που συντηρείται από την σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες εφαρμόζουν μια απαράδεκτη πολιτική στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πρόνοιας του
Δημοσίου και της Τοπικής Διοίκησης, που συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ε.Ε, με εργαζόμενους που προσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων στα Κέντρα Κοινότητας, αξιώνοντας αυτή η απαράδεκτη κατάσταση να αλλάξει άμεσα και ριζικά, με τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου όλων των εργαζόμενων, που με την εργασία τους στηρίζουν την λειτουργία των υποστελεχωμένων Κέντρων Κοινότητας, σε μόνιμη και πλήρους απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Παράλληλα να προσληφθεί νέο μόνιμο προσωπικό, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων που λείπουν και να εξασφαλισθεί η πλήρης κρατική χρηματοδότηση, χωρίς να χαρίζεται ούτε ένα ευρώ από ευρωενωσιακά προγράμματα, που αποτελούν κλεμμένο ιδρώτα των εργαζομένων της χώρας μας και των άλλων χωρών .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More