Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λιμάνι Οδησσού: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση σε φορτηγό πλοίο

Ρωσικός πύραυλος έπληξε (8/11) σήμερα φορτηγό πλοίο με σημαία Λιβερίας, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Οδησσού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο καπετάνιος και να τραυματιστούν τρία μέλη του πληρώματος και ένας λιμενικός, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Russians have hit a commercial cargo ship with national flag of Liberia as it headed into the port of Odesa with a cruise missile.

Captain dead, 3 crew members injured. pic.twitter.com/q3mIdVd89N

— Jay in Kyiv (@JayinKyiv) November 8, 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, το φορτηγό πλοίο KMAX RULER χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P που εκτοξεύθηκε από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ο καπετάνιος του πλοίου (σ.σ. η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίζεται), ενώ τραυματίστηκαν τρεις Φιλιππινέζοι – μέλη του πληρώματος – και ένας λιμενικός.

Το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα που προοριζόταν για την Κίνα, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More