Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λουτρά Πόζαρ: Πρόταση ευεξίας και χαλάρωσης

Τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ βρίσκονται πλησίον του Λουτρακίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας. Οι πηγές με θεραπευτικό και ιαματικό νερό, αποτελούν ένα προορισμό για τους επισκέπτες, χειμώνα και καλοκαίρι.

Η λουτρόπολη έχει λάβει αδειοδότηση για την λειτουργία της από το Υπουργείο Τουρισμού και από το 2019 αποτελεί επισήμως πιστοποιημένη Μονάδα Ιαματικής Θεραπείας. Όπως αναφέρει στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Ώρα θερινή», ο Γιώργος Μπαϊράμης, υπεύθυνος επικοινωνίας των λουτρών, το Πόζαρ αποτελεί ένα τουριστικό μέρος τεσσάρων εποχών και πολλοί είναι εκείνοι που το επισκέπτονται και αφήνουν τις παραλίες.

«Στη λουτρόπολη ο κόσμος μπορεί να κάνει μπάνιο είτε στο κρύο, είτε στο ζεστό νερό. Είναι ένα τουριστικό μέρος τεσσάρων εποχών, έχουμε ξεσηκώσει τον κόσμο που αφήνει τις παραλίες και έρχεται στα λουτρά, έχουμε και πολύ νέο κόσμο. Είμαστε ένας φθηνός προορισμός, καθώς έχουμε προσπαθήσει και έχουμε κρατήσει τις τιμές και ο κόσμος το εκτιμά αυτό, και έχει αγκαλιάσει το Πόζαρ».

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το τοπίο, αλλά και τη δροσιά στην περιοχή, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, ενώ τα νερά δεν είναι μόνο για ιαματικούς λόγους, αλλά προσφέρουν και ευεξία, χαλάρωση.

«Μέχρι και πριν τον covid είχαμε πάρα πολλούς ξένους, τώρα έχουμε αρχίσει και μπαίνουμε πάλι σε αυτό το στάδιο, έχουμε πολλούς Βαλκάνιους , λίγους Σκανδιναβούς και φυσικά επισκέπτες από την Ελλάδα. Παράλληλα κοιτάμε να έχουμε και κάποιες εκδηλώσεις. Από την Τρίτη ξεκινούν τα 23α «Ποζαρίτικα», με μουσική και χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα», όπως αναφέρει ο κ.Μπαϊράμης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More